The Creation Process

Het creatieproces

Bij LVN Jewellery wordt elke ring zorgvuldig op maat gemaakt, op bestelling gemaakt, waardoor een stuk wordt gegarandeerd dat op unieke wijze is afgestemd op uw wensen. Met onze toewijding aan duurzaamheid kunt u erop vertrouwen dat uw verlovingsring is gemaakt van milieuvriendelijke materialen, allemaal vakkundig gevormd door deskundige handen.

De maakreis
Gedurende een periode van zes tot acht weken ondergaat uw ring een nauwgezet maakproces, dat verschillende cruciale fasen omvat. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste stappen in ons productieproces:

Fase 1: Gieten Eerst transformeren wij uw unieke ontwerp in een wasmal. Deze mal wordt vervolgens bedekt met een "investerings" -materiaal, vergelijkbaar met gips, dat wordt uitgehard en gebakken. Terwijl het bakt, smelt de was binnenin weg, waardoor een precieze mal voor je ring ontstaat.

Vervolgens vullen we deze mal met het door u geselecteerde gesmolten metaal. Nadat het is uitgehard en afgekoeld, blijft er een solide metalen replica over van het beoogde ontwerp!

Stage 2:

Polijsten In deze fase wordt nauwgezet aandacht besteed aan het perfectioneren van het uiterlijk van de ring. Met behulp van gespecialiseerd gereedschap, zoals een polijstwiel in combinatie met een polijstmiddel, ondergaat de ring een transformatie van zijn ruwe vorm naar een stralende, glanzende afwerking.

Gezien de complexiteit wordt de zetting van de ring meestal in twee afzonderlijke delen vervaardigd, waardoor een onberispelijke glans wordt gegarandeerd.

Zodra het polijsten is voltooid, worden de klauwen van de zetting zorgvuldig aangebracht. Onze bekwame juwelier maakt gebruik van een techniek waarbij met behulp van een steekvlam een ​​fijn laagje goud wordt gesmolten, waardoor de zetting stevig aan de band wordt gehecht, waardoor zowel duurzaamheid als schoonheid wordt gegarandeerd.

Fase 3:

Steenzetting Deze cruciale fase omvat het veilig plaatsen van de stenen in uw ring. Gezien het belang van een lange levensduur en duurzaamheid is het van het grootste belang dat de stenen standvastig blijven in hun zetting, waardoor dit een van de cruciale fasen in het vervaardigingsproces wordt.

Fase 4:

De afwerkingsdetails Tijdens deze fase ondergaat uw ring een zorgvuldige eindpolijsting en wordt hij behandeld met een rhodiumlaag. Vervolgens doorloopt het onze strenge kwaliteitscontroles om er zeker van te zijn dat het aan onze hoge normen voldoet. De afsluitende glans accentueert de schittering van het metaal en garandeert dat de edelstenen met de grootst mogelijke glans glanzen.

Voor wie voor witgoud kiest, wordt er een rhodiumlaag aangebracht. Rhodium, bekend om zijn zilverachtige glans, wordt gebruikt om de inherente geelachtige tint van witgoud te elimineren, waardoor een uitzonderlijk wit uiterlijk ontstaat. Dit zorgt niet alleen voor een strak en glanzend uiterlijk, maar versterkt ook de veerkracht en weerstand tegen krassen.

En daar heb je het! Je op maat gemaakte ring is klaar, tot in de puntjes afgewerkt.

Terug naar blog